dissabte, 15 de setembre de 2007

QUI SOM?


L'Esplai Xiroi som una associació sense ànim de lucre formada íntegrament per voluntaris de entre 18 i 29 anys titulats en aquest camp, que ens reunim tots el dissabtes a Son Ferriol per dedicar el nostre temps lliure a activitats per nins i nines de entre 5 i 18 anys.
Fa més de 20 anys que esteim en marxa, i presents a Son Ferriol sense descans i amb ganes de seguir endavant.

Per a nosaltres l'esplai és un punt de referència, de trobada, un espai d'intercanvi d'experiències amb l'objectiu d'adaptar els nostres propòsits educatius a la realitat del temps i les necessitats dels nostros nins i nines, emmarcant-nos en una ideologia laica i progressista caracteritzada pel lliure pensament de tots els participants.

Un dels nostres principals propòsits és treballar perquè l'esplai Xiroi sigui realment un espai pels nins/es i joves. Volem que els infants s'impliquin en el seu barri, com inici d'un procés de conscienciació respecte la cultura popular i la història mallorquina, com a model d'integració de diverses manifestacions culturals. Tot això, ho fem perquè creiem que quan s'és capaç d'entendre i acceptar el propi entorn, hom pot entendre i acceptar el dels altres, i així enriquir-se com a ésser humà.
Volem obrir camí cap a una societat més justa i igualitària, on tots els Drets Humans siguin respectats.

Estem oberts a tots els infants i joves que vulguin participar a les nostres activitats, cercant solucions als possibles problemes d'exclusió. D'aquesta manera, volem despertar el respecte pels altres, així com el respecte per les coses que ens envolten, com per exemple la natura.
A més, pensem que l'esplai és una via per fer dels infants gent lliure en la totalitat de la seva persona, conscients del seu entorn cultural, lliure pensadors, responsables social i solidàriament parlant, amb ments crítiques i creatives, en definitiva gent tolerant i curiosa pel món en el que viu.
Com estam organitzats?
Estam organitzats en quatre grups d’edats per respondre d’una manera adequada a les diferents necessitats dels nins i joves.
Tot i això, els diferents grups mantenen sempre un fort lligam per tal d’aconseguir un sentiment de grup.Qué feim?
Al club Xiroi fem absolutament de tot menys avorrir-nos:
Excursions, tallers, ginkames, acampades, festes, jocs, teatre, danses, cançons, festivals, sortides i un munt d’activitats.
[per a més informació]
Tots els dissabtes al matí de 10.00h a 13.00h al casal de Barri, c/ Sant Joan de la Creu, 48
(Son Ferriol, Palma) / esplaixiroi@gmail.com / esplaixiroi.org