Qui som?


L'Esplai Xiroi som una associació sense ànim de lucre que treball des del voluntariat dintre del temps lliure. Ens trobam cada dissabte de 10:00 a 13:00 al Casal de Barri de Son Ferriol. Ara ja fa més de 20 anys que estem en marxa, i presents a Son Ferriol sense descans i amb ganes de seguir endavant.
Per a nosaltres l'esplai és un punt de referència, de trobada, un espai d'intercanvi d'experiències amb l'objectiu d'adaptar els nostres propòsits educatius a la realitat del temps i les necessitats dels nostres nins i nines, emmarcant-nos en una ideologia laica i progressista caracteritzada pel lliure pensament de tots els participants.
Un dels nostres principals propòsits és treballar perquè l'esplai Xiroi sigui realment un espai pels nins/es i joves. Volem que els infants s'impliquin en el seu barri, com inici d'un procés de conscienciació respecte la cultura popular i la història mallorquina, com a model d'integració de diverses manifestacions culturals. 

Els monitors.
Els monitors som voluntaris a partir de 18 anys que, a més de tenir gran varietat de capacitats personals, estem formats en el temps lliure amb els titulacions de monitoratge i director de temps lliure.
Sovint són persones que han gaudit durant la seva infantesa i/o adolescència del món del temps lliure i retornen els seus anys d'ilusió a tots els infants. 
Treballen des de la devoció i no pas des de l'obligació, assolint sempre un compromís màxim amb els infants i l'entorn.
Com estam organitzats?
Ens dividim en 4 grups, diferenciants segons les edats. Aquest grups són: 
1. Els petits (de 5 a 7 anys, inclosos): una etapa on el que més es hi predomina és la imaginació i la ilusió per fer coses.
2. Els mitjans (de 8 a 11 anys, inclosos): l'etapa de la preadolescència on no deixam de ser nins, però començam a créixer.
3. Els grans (de 12 a 14 anys, inclosos): entrada ja dintre l'adolescència, la persona comença a tenir inquietuds sobre sí mateix i el que l'envolta.
4. Els joves (de 15 a 17 anys, inclosos): final de l'adolescència i ja entrada dins els móin adult, s'intenta que els joves prenguin consiència de la vida adulta i en comencin a formar part activa.

Què feim?
A més de les activitats de cada dissabte al casal de barri (de 10:00 fins les 13:00), realitzem excursions i acampada durant el curs escolar. A més, també realitzam diades pel barri de Son Ferriol i col·laborem amb les diferents entitats.
Una vegada acabat el curs escolar, durant els mesos d'estiu es realitza el tradicional Campament d'Estiu, on ens anem una setmana a compartir experiències i vivències.